Συχνές ερωτήσεις

 • Είχα αφήσει μισολυμένο ένα σταυρόλεξο και όταν το ξανάνοιξα για να συνεχίσω τη λύση, οι λέξεις που είχα γράψει είχαν σβηστεί! Τι συνέβη;
  Δεν πατήσατε το κουμπί ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ προτού κλείσετε τη σελίδα του σταυρολέξου ή σβήσατε τα αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας cookies. Το κουμπί ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ που βλέπετε κάτω από τη μακέτα, αποθηκεύει την τρέχουσα κατάσταση της μακέτας σε ένα cookie στον υπολογιστή σας. Αν πείτε στον φυλλομετρητή σας να διαγράψει αυτά τα αρχεία, θα χάσετε και τις λύσεις.

 

 • Έλυσα ένα σταυρόλεξο αλλά δεν εμφανίστηκε συγχαρητήριο μήνυμα. Τι έκανα λάθος;
  Το μήνυμα εμφανίζεται μόλις γραφτεί και το τελευταίο σωστό γράμμα. Οπότε ελέγξτε πάλι τη μακέτα μήπως έχει μείνει κάποιο κουτάκι γράμματος αδειανό. Μία άλλη πιθανή αιτία είναι κάποιο ή κάποια γράμματα, π.χ. το Α ή το Β, να πληκτρολογήθηκαν στα αγγλικά.

 

 • Έλυσα ένα κρυπτόλεξο. Γιατί δεν εμφανίστηκε συγχαρητήριο μήνυμα;
  Ελέγξτε τη λίστα λέξεων αριστερά, μήπως υπάρχει κάποια λέξη που δεν έχετε κυκλώσει ακόμα (οι κυκλωμένες εμφανίζονται με πιο αχνά γράμματα). Μία άλλη περίπτωση είναι να μην κυκλώσατε σωστά μία λέξη, π.χ. να σύρατε το ποντίκι πιο πέρα από το τελευταίο γράμμα της. Ξανασύρετε το ποντίκι κατά μήκος όλων των κυκλωμένων γραμμάτων ώστε να ακυρωθεί η κύκλωση και ξαναπροσπαθήστε.

 

 • Ούτε σε ένα αμερικάνικο εμφανίστηκε συγχαρητήριο μήνυμα, ενώ είμαι σίγουρος ότι το έλυσα σωστά και με ελληνικούς χαρακτήρες.
  Μάλλον γράψατε μία λέξη με διαλυτικά. Στη λίστα δίνουμε ορθογραφημένες τις λέξεις που χρειάζονται διαλυτικά. Εσείς πρέπει να τις γράψετε χωρίς διαλυτικά. Π.χ. δίνουμε ΣΑΪΤΑ, εσείς γράψτε ΣΑΙΤΑ.

 

 • Στα κρυπτογραφικά, δεν μπορώ να γράψω γράμματα. Πού είναι το πρόβλημα;
  Αυτό συμβαίνει γιατί τα έχετε ήδη γράψει. Αν θέλετε να ξαναγράψετε ένα γράμμα σε άλλο κωδικό, πρέπει πρώτα να σβήσετε μία οποιαδήποτε εμφάνισή του στη μακέτα. Ένας άλλος λόγος είναι ότι προσπαθείτε να γράψετε με αγγλικούς χαρακτήρες. Η μακέτα δέχεται μόνο ελληνικούς χαρακτήρες.

 

 • Θέλω να ξεκινήσω απ’ την αρχή τη λύση, με άδεια μακέτα. Πώς γίνεται αυτό;
  Σβήστε όλα τα γράμματα. Αν τα γράμματα είναι πολλά και δεν έχετε πατήσει ακόμα το κουμπί ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, απλώς ανανεώστε την ιστοσελίδα, πατώντας F5.

 

 • Αν «κλέψω» πατώντας το κουμπί ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ή ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΛΕΞΗΣ, θα εμφανιστεί το συγχαρητήριο μήνυμα όταν ολοκληρώσω τη λύση;
  Ναι, θα εμφανιστεί κανονικά. Αυτό το «κλέψιμο» επιτρέπεται.

 

 • Στα σκανδιναβικά σταυρόλεξα, δεν διακρίνω καλά τους ορισμούς σε κάποια κουτάκια. Τι μπορώ να κάνω;
  Μπορείτε να μεγεθύνετε τη μακέτα, κρατώντας πατημένο το Ctrl και γυρνώντας τη ροδέλα του ποντικιού.

 

 • Στα Su-doku γιατί δεν μπορώ να γράψω αριθμούς;
  Προσπαθείτε να γράψετε αριθμούς που βρίσκονται ήδη στη μακέτα.

 

 • Έγραψα ένα σχόλιο και πάτησα το κουμπί Δημοσίευση, αλλά δεν το βλέπω δημοσιευμένο. Πού πήγε το κείμενο; Πρέπει να κάνω και κάτι άλλο για να εμφανιστεί στην οθόνη; Μήπως πρέπει να το ξαναγράψω;
  Τίποτα από τα παραπάνω. Το σχόλιό σας έχει παραληφθεί κανονικά. Δεν το βλέπετε δημοσιευμένο, διότι είναι το πρώτο που κάνατε. Θα αναρτηθεί αμέσως μόλις το επιβεβαιώσουμε. Όλα τα σχόλια που θα κάνετε μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο, θα αναρτώνται αυτόματα. Η πολιτική αυτή μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

Μοιραστείτε το άρθρο:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης: